Fodring af kaniner om sommeren

Når sommeren er på sit højeste, bugner haven og naturen af lækkert foder til kaniner.

Lavendel er et udmærket foder til kaniner

I juli står lavendel i fuld flor. En enkelt stængel eller to hver dag i fodringen af kaninerne vil være et dejligt krydderi på tilværelsen. Hvis du alligevel klipper blomsterne af for at tørre dem til årets julegaver med duftposer, så kan du lige så godt give kaninerne stænglerne. De vil nyde dette kaninfoder.

Fodring med et par kviste af lavendel vil være et kærkomment krydderi for enhver kanin i kaninfoderet. Illustration fra bogen "Jeg elsker min kanin". Foto: Tine Kortenbach, copyright
Lavendel er et godt krydderi i fodringen af kaniner. Illustration fra bogen “Jeg elsker min kanin”. (Foto: Tine Kortenbach, copyright.)

Gederems og Cikorie er også er udmærket foder til kaniner

Gederams vokser som regel i store grupper og lyser op i landskabet, når de blomstrer i juli-august. Cikorie er en af kaninernes absolutte livretter. Den blomstrer i juli med sine lysende blå rosetter. Cikorie som kaninfoder har dokumenterede positive egenskaber for kaniners helbred og trivsel.

Gederams er et godt kaninfoder og værdsat til fodringen af kaniner. Foto fra bogen "Jeg elsker min kanin" af Tine Kortenbach

Cikorie er et særdeles godt kaninfoder og værsdsat som en del af fodringen. Foto fra bogen "Jeg elsker min kanin" af Tine Kortenbach

Gederams til venstre og Cikorie til højre er godt kaninfoder. Fotos fra bogen “Jeg elsker min kanin” af Tine Kortenbach, copyright.

Læs mere i bogen “Jeg elsker min kanin”. Den byder på masser af inspiration til fodring af kaniner og afveksling i den daglige menu af kaninfoder – både til den erfarne og den nye kaninejer.