Deleordning kan redde Ninus

delekaniner i byen, deleordning kan redde Ninus
Kaniner kan være et hyggeligt samlingspunkt for beboere i en andelsboligforening i byen, hvis de går sammen i en deleordning. Foto fra bogen “Jeg elsker min kanin”. Fotograf: Tine Kortenbach, copyright.

Traditionelt har det været sådan, at hver familie havde sin egen kanin. Det er en succes i mange tilfælde, men der er desværre eksempler på, at kaninen ender med at sidde og kukkelure dagen lang, når nyhedens interesse er blegnet. Derfor er der brug for et opgør med tanken om “hver-pige-sin-kanin” og en deleordning kan redde Ninus.
Det er også et problem, at alt for mange kaniner dumpes, fordi ejerne tilsyneladende ikke ønsker at have dem mere. Derfor kunne det være relevant at tænke i nye baner. F.eks. kunne man deles om nogle kaniner.

INSTITUTIONER HAR ERFARINGER MED DELEORDNING
Mange fritidsordninger og institutioner har allerede dele-kaniner. Beboerne på en villavej eller i en andelsboligforening kunne også slå sig sammen om at holde kaniner. Der er mange fordele ved en deleordning, men der er også nogle forhold, der skal være i orden, for at det skal blive en succes.
Bogen ”Jeg elsker min kanin” introducerer begrebet delekanin og giver opskriften på, hvordan en deleordning kan organiseres i praksis i en institution.
Læs mere om dele-kaniner her.