6 tips: Undgå flåter på kanin

Foto: Tine Kortenbach. Læs mere om kælekaniner i bogen "Jeg elsker min kanin"
Kaniner kan slæbe flåter med hjem, når de har været udenfor. Du kan gøre meget for at undgå flåter og flåtbid. Foto: Tine Kortenbach

Du kan gøre meget for at undgå flåter på din kanin. Her er 6 gode råd:

  • Hold græsset kort eller brug en anden bund end græs i kaningården.
  • Undgå at sætte kaninen ud på græs, der er fugtigt. Skovflåter trives bedst i relativt fugtige områder med et tykt lag vegetation, de kan skjule sig i.
  • Du reducerer antallet af flåter i kaninens løbegår, hvis du kan undgå, at arealet også benyttes af andre dyr. Undersøgelser viser fx, at antallet at flåter nøjagtig følger antallet af rådyr i området.
  • Inden du sætter kaninen ud i løbegården, kan du stryge hen over græsset med et stort, hvidt stykke klæde. Det er sådan, forskerne indfanger flåter, når de undersøger, hvor mange flåter, der er i et givent område. Det kaldes ”flagging”.
  • Tjek jævnligt din kanin for flåter. De sætter sig især rundt omkring øjnene, i nakken og på ørerne. Steder med tynd hud, hvor kaninen ikke selv kan bide dem af.
  • Anskaf dig et passende redskab til at fjerne flåter, så du har det ved hånden, når du skal bruge det. Se forskellige muligheder i videoen her:

Læs mere:
Sådan fjerner du flåter på kanin.
Kaniner og flåter. Tjek din kanin jævnligt
Flåter i Danmark.
Hvad er forskellen på en tæge og en flåt?

Vil du vide mere om pasning af kaniner?

Læs mere om pasning af kaniner i bogen “Jeg elsker min kanin”. Den er fuld af gode råd og praktiske tips til, hvordan du får det bedste ud af din kanin. Læs om bogen her.